Over ons

Hun unieke concept als eetbeleving De Twee Vrienden Alkmaar: persoonlijke bediening door de koks zelf. Inclusief uitleg over hun creatieve gerechten die ze uitserveren. Weet wat u eet. En…eet smakelijk!

Alex en Nick vroegen zich al jaren af ‘waarom drijven horecaondernemers vaak af van hun basisconcept?’ Waarom wordt er langzaam, maar zeker kwaliteit verruild voor kwantiteit? Waarom wordt er niet goed (genoeg) geluisterd naar de gast?

Gezonde eigenwijsheid

“Met een gezonde eigenwijsheid zijn we daarom restaurant-eetbeleving De Twee Vrienden Alkmaar begonnen. De gast kiest namelijk altijd voor kwaliteit. Aan ons is het om dat te bewijzen bij ieder bord dat we uitserveren. Daarbij zijn we deels uitgegaan van hoe we zelf graag uit eten gaan. Dat is echt niet alleen op Michelinniveau, al geven we toe dat we dit weleens doen ter inspiratie. Onze gasten kunnen gelijk gerust zijn: we streven wel naar het hogere serviceniveau, maar hanteren niet dezelfde hoge prijzen. Uit eten gaan bij restaurant-eetbeleving De Twee Vrienden Alkmaar moet een voor iedere beurs toegankelijke eetbeleving zijn.”

Eigenwijze koffie

Verrassende en betaalbare gerechten. Persoonlijke bediening en uitleg door de chefs. Koken met eerlijke streekproducten. “Over elk puntje op de i is nagedacht”, zegt Alex. “Een voorbeeld is onze ‘eigenwijze’ koffie. Onze koffiebrander heeft voor ons een eigen Twee Vrienden-blend samengesteld”, vult Nick aan.

“Die serveren we dan niet voor een eigenwijze prijs. Want ook dat maakt belangrijk deel uit van ons concept: uit eten gaan moet weliswaar een eetbeleving zijn, het moet wel financieel leuk blijven”, zegt het duo.

Vriendelijke sfeer, stijlvolle inrichting

De twee vrienden hebben restaurant – eetbeleving De Twee Vrienden Alkmaar zo ingericht dat er een vriendelijke, laagdrempelige sfeer is ontstaan. Met frisse kleuren, grappige details maar ook rust en stijl. De gast zal zich ‘thuis voelen’ maar hoeft daarbij niet zelf te koken. En uiteraard ook niet af te ruimen of af te wassen…

Chef’s Place: letterlijk dineren rond het fornuis

Wat is er nou leuker dan te zien hoe de twee bevriende koks uw gerechten maken? Bij De Twee Vrienden is een letterlijk kijkje in de keuken mogelijk bij de speciale chef’s Place. Hier ziet de gast de magie van smaakbeleving ontstaan. Welke geheime ingrediënten gebruiken chefs Alex en Nick? Wie is Gordon? Wie is Ramsay? Informeer snel of deze plek nog vrij is.

Wie is chef Nick?

Chef-kok Nick Hijnen heeft na het behalen van zijn vakdiploma’s gelijk gekozen voor koken op het hogere niveau. Hij noemt het ‘Bib Gourmandniveau.’

“Bij Bib Gourmand, het zusje van de Michelin, draait het om de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Het creatieve koken spreekt mij aan. Ik heb mijn kennis vergroot bij zaken als de Jonge Dikkert, Het Kerkje en Peter Lute (De Kruidfabriek). Ik vind het geweldig te zien dat ik mensen blij kan maken met mijn kooktalent. Door onze opzet van open keuken en zelf uitserveren krijg ik ook gelijk feedback. Voer voor winnaars.”

Zijn persoonlijke favoriete gerecht: “Langouste met buikspek. De smaakcombinatie van het zoete van de langouste en het vetje van het spek maakt me gelukkig.”

Wie is chef Alex?

Alex Karten sloot zijn koksopleiding af met een negen op het diploma. Maar daar bleef het niet bij. Internationale ervaring werd al vroeg opgedaan in Italië waar hij in Toscane leerde koken in een truffel, schaal- en schelpdierenrestaurant.

Zijn cv is rijk gevuld met ervaring. Onder meer opgedaan bij restaurant De Hoop Op d’Swarte Walvis en (nog als leerling) bij het welbekende Koekenbier. Maar ook bij topzaken in Amsterdam Zuid als VanDeMarkt. Met het idee ooit een eigen zaak te beginnen, en daarvoor brede ervaring op te doen, maakte hij bewust stappen van topkeukens naar volumeproductie. Door Alex, en het vriendenteam dat hij om zich heen verzamelde, bracht hij ooit in een jaar tijd de waardering van een 4,6 naar een dikke 8,6 in een all-you can eat restaurant.

Samen met vriend Nick pionierde Alex onder meer met Durf, Culinaire Catering. Of het nu voor de gasten is, voor familie of thuis: Alex is pas gelukkig als hij achter de ‘kachel staat’. En dat is thuis ook in de tuin achter zijn Green/Grey Egg’s.

Zijn favoriete gerecht: Gebarbecued limousine rund uit Twente met een echte vleesjus

Online reserveren

Wie zeker wil zijn van een tafel, doet er goed aan te reserveren. Dat begint heel simpel met ons reserveringssysteem op deze site. Heeft u aanvullend bijzondere wensen? Een speciaal dieet? Overleg makkelijk en veilig rechtstreeks met de chefs die straks uw maaltijd bereiden via 072 511 3135

Reserveer nu